Trojica srpskih košarkaša u prvom timu Evrolige

Izvor: Akter, 08.Maj.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica srpskih košarkaša u prvom timu Evrolige

Srpski košarkaši Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić uvršćeni su prvu petorku Evrolige, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja

Pored njih u prvom timu Evrolige su još igrač Olimpijakosa Vasilis Spanulis i košarkaš Real Madrida Felipe Rejes.

U glasanju su učestovali navijači i predstavnici medija.

Marjanović je ove sezone u Evroligi bio jedan od najdominantnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << košarkaša. On je imao najveći indeks korisnosti - 25,7, bio je drugi strelac elitnog takmičenja sa 16,6 poena po utakmici, a takođe beležio je 10,7 skokova. Centar Crvene zvezde je postavio i dva nova rekorda - najviše skokova u jednoj sezoni -256 i imao je 16 "dabl-dabl" učinaka.

Bjelica je svoj Fenerbahče predvodio do prvog fajnal-fora u istoriji kluba. Srpski košarkaš je prosečno beležio 8,6 skokova i 1,2 ukradene lopte za indeks korisnosti od 18,3 i ukupno treće mesto. Bjelica ima najviše skokova u odbrani ove sezone - 180, a ukupno 231. Oborio je sopstveni rekord po broju poena, skokova, blokada i ukradenih lopti.

Teodosić je četvrti put u karijeri imenovan u najbolji tim Evrolige, a kako se navodi na sajtu takmčenja on je, uprkos problemima s povredama, jedan od najzaslužnijih za dobre igre CSKA i plasman Moskovljana na fajnal-for u Madridu.

Srpski plej imao je 7,1 asistenciju po meču, što je drugi najbolji rezultat u istoriji takmičenja u tom segmentu, a prvi je po broju postignutih trojki - 69, a na fajnal-foru ima priliku i da obori rekord takmičenja od 74 u jednoj sezoni.

U drugom timu Evrolige su Nando Dekolo iz CSKA, Rudi Fernandes iz Real Madrida, Endru Gaudlok iz Fenerbahčea, Devin Smit iz Makabija i Ante Tomić iz Barselone.

Fajnal-for Evrolige igraće se od 15. do 17. maja u Madridu, a u polufinalnim mečevima se sastaju CSKA Moskva - Olimpijakos i Real Madrid - Fenerbahče.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Trojica srpskih košarkaša u prvom timu Evrolige

Izvor: Politika, 08.Maj.2015

BEOGRAD – Srpski košarkaši Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić uvršćeni su prvu petorku Evrolige, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja...Pored njih u prvom timu Evrolige su još igrač Olimpijakosa Vasilis Spanulis i košarkaš Real Madrida Felipe Rejes...U glasanju...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.