Radonjić: Meč za ABA titulu je evroligaško finale

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Meč za ABA titulu je evroligaško finale

Posle izborenog plasmana u Evroligu, u kojoj crveno-beli nisu igrali od 1999. godine, košarkaši Crvene zvezde Telekom okreću se borbi za trofej ABA lige protiv Partizana (subota, 20:30), a trener Dejan Radonjić naziva taj meč "evroligaškim finalom"

"Mečevi u četvrtak su bili bitni za oba tima i velika nervoza je bila prisutna u tim duelima. To je faktor koji može da bude rasterećenje za finale. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Meč sa Partizanom za trofej je svakako od velike važnosti, biće to evroligaško finale, a tu Partizan ima više iskustva. Bez obzira na to, želju i motivaciju treba da stavimo u funkciju savlađivanja Partizana", rekao je Radonjić.

On je priznao da je posle ostvarenog prioritetnog cilja u Laktašima opterećenje znatno manje:

Karte 25 evra

Ulaznice za finale ABA lige mogu da se uplate u klubu "Nenad Baštinac" u Aleksandrovcu, cena je 50 konvertibilnih maraka (oko 25 evra), a preuzimaju se na dan meča.

"Kratko sam tu, dva meča su odigrana u specifičnim okolnostima, i naravno da neka analitička mogućnost ne daje realnu procenu. Opterećenje će biti manje, pa će to možda prizvesti kvalitetniju igru, ali se nadam osvajanju još jednog trofeja ove sezone. Finale je za svakog poseban izazov, a mi nismo na maksimalnom nivou", rekao je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Vuk Radivojević nada se da neće biti problema kao na prekinutom meču finala Kupa Radivoja Koraća:

"Po drugi put igramo sa njima u finalu ove sezone. Postigli smo veliki uspeh i mi i oni. Nadam se da neće biti incidenata i da će ljudi moći da uživaju. Partizan je napravio mlad tim i vidi se da su napredovali i mislim da su digli formu do maksimuma. Svako ima svoju ulogu, biće teško, mislim da će odlučivati mirna glava i koncentracija", rekao je Radivojević.

O derbiju van Beograda

"Očekujem da bude pravi košarkaški praznik, dva evroligaša su u finalu ABA lige i trebalo bi sve da bude na tom nivou", poručio je Dejan Radonjić navijačima.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radonjić: Prokockali smo dve prilike da ranije rešimo meč, hoću rasterećeno finale!

Izvor: Blic, 25.Apr.2013, 19:59

Novi trener Crvene zvezde Dejan Radonjić uveo je tim u finale ABA lige i Evroligu naredne sezone, a posle dramatičnog meča i pobede nad Radničkim, izrazio je želju da se u borbu za jadransku titulu uđe rasterećenije..."Čekalo se 15 godina na ovo, meč je bio težak, a psihološko stanje nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.