Evroliga osudila ubistvo navijača u Turskoj

Izvor: Studio B, 22.Nov.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga osudila ubistvo navijača u Turskoj

Košarkaška Evroliga osudila je danas ubistvo navijača Crvene zvezde, dok je jedan od njenih predstavnika rekao da se prvi put u istoriji tog takmičenja desio takav slučaj, prenela je agencija AFP.

Evroliga je osudila "besmisleno nasilje" koje je dovelo do smrti navijača Zvezde pred utakmicu protiv turskog Galatasaraja u petak u Istanbulu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
"Košarkaška Evroliga, njeni klubovi, treneri širom kontinenta pridružuju se svetskoj porodici sporta u žalosti zbog smrti navijača gostiju u Istanbulu u petak, i u osudi besmislenog nasilja koje mu je oduzelo život", saopštila je Evroliga.

U saopštenju piše da je "Marko Ivković (25) umro pošto je izboden u tuči pristalica dva tabora pre utakmice". Ovo je prvi put da se u istoriji Evrolige dogodio takav slučaj, rekao je za AFP jedan od predstavnika te organizacije.

Evroliga je zatražila od oba kluba i od vlasti Turske da je obaveste o pojedinostima istrage. Evroliga će na osnovu tih informacija odlučiti koje će mere ona preduzeti. "Ova tragedija je suprotna istinskom duhu sporta", rekao je Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige, piše u istom saopštenju.

"Nasilju nije mesto u našim salama", dodao je on. "Upravo je suprotno: treba da nas okuplja poštovanje među protivnicima koji dele iste ideale. Zato se bavimo sportom. Danas se moramo ponovo koncentrisati na te ideale", ukazao je Bertomeu.

AFP prenosi da je policija Istanbula saopštila da je pre utakmice došlo do "sukoba... navijača Crvene zvezde koji nisu imali karte, i navijača Galatasaraja", da su "dve grupe bacale kamenice i flaše, ali policija ih je razdvojila".

U saopštenju policije Istanbula se kaže da "izgleda da je jedan navijač izboden i da je umro dok su navijači Crvene zvezde izvođeni iz sale. Pokrenuta je istraga da bi se utvrdile okolnosti tog incidenta".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.