EVROLIGA: Surova OSVETA Uniksa! Bivši igrač Zvezde RAZBIO Barselonu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 20:50

EVROLIGA: Surova OSVETA Uniksa! Bivši igrač Zvezde RAZBIO Barselonu (VIDEO)

Sjajna igra ruskog tima.

Košarkaši Uniksa revanširali su se u potpunosti Barseloni za poraz iz prvog meča u Blau grani i trijumfovali u Kazanju sa 70:64.

Podsetimo, Rusi su u prestonici Katalonije vodili i 20 razlike, ali je Nikola Mirotić doneo Barsi produžetak, u kome je posle velike drame domaćin slavio rezultatom 111:109.

Ono što im nije tada pošlo za rukom, igrači Uniksa ispravili su u ovom duelu i na krilima Lorenza Brauna došli do velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trijumfa.

Do odmora je Džon Braun držao domaćina u igri, dok je u nastavku bivši košarkaš Crvene zvezde nosio tim iz Kazanja, delio lopte saigračima, spajao ih je sa košem i praktično igrao bez izlaska na klupu. Služio ga je i šut, punio je Lorenzo sve kolone, kao i hrvatski as Mario Hezonja.

Lišena pomoći najboljeg igrača Nikole Mirotića, Barsa je odolevala domaćinu sve do poslednjeg kvartala. Tada se Uniks razigrao, a tandem Brauna - Džon i Lorenzo, krenuo da puni protivnički obruč.

.@unicsbasket getting the job done on both ends! 💯#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/YZDwa0aEfi

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 20, 2022

U završnici nije zadrhtala ruka Lorenzu Braunu, preuzeo je odgovornost i presudio Barseloni. Pojeli su bekovi Uniksa spoljnu liniju katalonskog tima i samo je Kori Higins povremeno uspevao da dođe do daha i iskreira za sebe.

Upravo je Higins sa 17 poena bio najefikasniji kod gostiju, dok je Uniks predvodio Lorenzo Braun sa 22, a imao je i osam asistencija. Džon Braun dodao je dva manje od imenjaka. Do dabl-dabl učinka stigao je Mario Hezonja, koji je duel završio sa 11 koševa i istim brojem uhvaćenih lopti.

EVROLIGA - 22. KOLO

Četvrtak

Uniks - Barselona 70:64

/Lorenzo 22 - Higins 17/

Zenit - Monako (u toku)

Fenerbahče - Žalgiris (u toku)

Alba - Real Madrid (20)

Makabi - Olimpijakos (20.05)

Petak

CSKA - Olimpija (18)

Efes - Panatinaikos (18.30)

Baskonija - Bajern (20.30)

Asvel - Crvena zvezda (21)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.