EVROLIGA: PAO samleo Fener! Obradović slavio u TRILERU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 23:53

EVROLIGA: PAO samleo Fener! Obradović slavio u TRILERU

Noć favorita...

Košarkaši Panatinaikosa upisali su 16. pobedu u Evroligi. "Zeleni "su u svojoj dvorani uspeli da savladaju ekipu Fenerbahčea sa 74:63 i tako se vrate na pobednički kolosek posle poraza u Kaunasu od Žalgirisa.

U redovima pobedničke ekipe najraspoloženiji je bio Kendrik Nan koji je utakmicu završio sa 23 poena, bivši centar Partizana Matijas Lesor je bio na pragu novog dabl-dabl učinka sa 13 poena i sedam skokova.

Kod ekipe Fenerbahčea >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džanatan Motli je bio najefikasniji sa 16 poena i pet skokova, Tarik Biberović je odigrao možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni Evrolige, jer je ubacio 12 poena, isto koliko je imao i Nik Kalates. Skoti Vilbekin je razočarao, jer je utakmicu završio sa svega deset poena.

Bolje su utakmicu otvorili košarkaši Fenerbahčea koji su imali prednost od 13:7, da bi se taj plus uvećao do kraja prve četvrtine i na dvocifrenu prednost 17:7 i 19:9. Na kraju je posle deset minuta košarke na semaforu stajalo 19:12 u korist ekipe iz Istanbula.

Na startu druge četvrtine, Panatinaikos je i dalje bio u minusu, ali je posle poena Kalaicakisa i Luke Vildose uspeo da dođe do izjednačenja 25:25. Nije hteo Fener da dopusti domaćima vođstvo na ovom meču, imali su prednost od 30:27, kada je usledila serija PAO od 11:0, posle koje je domaći tim na poluvreme otišao sa vođstvom od 38:30.

Does this count as a Flight Time? 😂✈️

Argentinian magic from Luca Vildoza 🇦🇷🪄#MotorolaMagicMoment I #HelloMoto l @paobcgr pic.twitter.com/b52dEeDzxF

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 9, 2024

Nastavio je PAO u istom ritmu i u trećem kvartalu, gde je Matijas Lesor ubrzo podigao publiku na noge posle svog zakucavanja, jer su domaći došli do prednosti od 42:35, a ne dugo zatim i do dvocifrenog plusa posle poena Kendira Nana. Skoti Vilbekin se mučio sa igrom u napadu tokom celog meča, pa je prvi poenter ekipe iz Istanbula se tek u drugoj polovini trećeg perioda prvi put upisao u listu strelaca.

Uspep je Fener da malo zakuva stanje na terenu, kada su na pet minuta do kraja spustili prednost domaćin na 63:58. Ali je PAO ubrzo odgovorio preko Nana i ponovo je vratio prednost domaćih na sedam razlike, a onda i na 69:61 posle poena Dinosa Mitoglua sa linije penala. I posle toga je bilo jasno da će pobeda ostati u OAKA dvorani.

A strong win in Athens for @paobcgr #EveryGameMatters pic.twitter.com/qnmo5hdedx

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 9, 2024

U duelu Barselone i Albe domaći tim nije imao nikakvih problema, osim u prvoj deonici, gubili su košarkaši Barselone na startu druge četvrtine sa 31:34, ali onda je sve palo u vodu za Albu.

Ubrzo smo videli seriju 9:0, pa onda i 11:0 do kraja poluvremena i stvar je već bila prilično jasna.

Treća četvrtina je rešila pitanje pobednika, Barsa je dobila ovu deonicu sa 29:12, imala i +31 u jednom momentu, a u poslednjoj je dozvolila Albi da na kraju ima pristojan zaostatak.

Na kraju - 93:77. Ernangomez je imao 18 poena, Laprovitola 13. Kod gostiju Šnajder 14.

U derbiju kola veoma neizvesno u duelu Virtusa i Monaka, gledali smo izuzetno neizvesnu zavšrnicu i na kraju pobedu gostiju - 78:81.

Monako je imao ozbiljnu prednost tokom prvog poluvremena, pisalo je na semaforu u jednom trenutku 27:43, ali je ta prednost polako počela da se topi. Skoro čitavu utakmicu su gosti bili u prednosti, ali je Virtus stigao do neizvesne završnice i rezultatske klackalice na samom kraju.

Lundberg je na 8 sekundi do kraja promašio otvorenu trojku pri rezultatu 78:79, potom je imao i pokušaj za pobedu na sekund do kraja pri rezultatu 78:80, ali ovoga puta, za razliku od meča protiv Partizana, nije imao sreće.

EVROLIGA, 26. KOLO

ČETVRTAK

Efes - Makabi 105:91

Partizan - Bajern 78:79

Valensija - Olimpijakos 65:78

Olimpija Milano - Real Madrid 81:76

Baskonija - Asvel 94:80

PETAK

Crvena zvezda - Žalgiris 91:93

Panatinaikos - Fenerbahče 74:63

Barselona - Alba 93:77

Virtus - Monako 78:80
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.