Izvor: Blic, 07.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Misija EU preuzima punu odgovornost 15. juna

Šef EULEKS-a Piter Fejt izjavio je danas u Prištini da će ta misija 15. juna preuzeti svu odgovornost na Kosovu, prema planu međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija.

Nakon sastanka sa ministrom odbrane Švedske Stenom Tolgforsom, Fejt je rekao da je zahvalio švedskom ministru na podršci kancelariji EULEKS-a u Prištini. Fejt je rekao da je misije na čijem je čelu, kao i Švedska, opredeljena da ostvari plan o statusu Kosova i da izgradi demokratsko multietničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << društvo u kojem će se poštovati ljudska prava.

"Smatram da će Švedska i ubuduće nastaviti da savetuje i podržava Međunarodnu civilnu kancelariju da preuzme svu odgovornost 15. juna", rekao je Fejt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.