Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Misija EU preuzima ingerencije po - Ahtisarijevom planu!

PRIŠTINA - Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu i Metohiji, holandski diplomata Piter Fejt izjavio je da će misija kojom rukovodi od 15. juna preuzeti na sebe sve odgovornosti koje joj pripadaju, i to prema planu međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija. Fejt je to izjavio nakon susreta sa ministrom odbrane Švedske Stenom Tolgforsom u Prištini.

"Mislim da će i ubuduće Švedska nastaviti da savetuje i podržava Međunarodnu civilnu kancelariju EU kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preuzela sve odgovornosti 15. juna", rekao je Fejt.

Predstavnik EU je naveo da cilj i međunarodne kancelarije EU i Švedske da ostvare plan o statusu Kosova i Metohije i izgrade demokratsko multietničko društvo, u kojem će se poštovati ljudska prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.