Specijalitet sa roštilja: Recept za savršene ćevape

Izvor: Svet, 01.Maj.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalitet sa roštilja: Recept za savršene ćevape

Prvo i osnovno, trebalo bi da se koristi miks mesa, a osnova je junetina u koju može da se doda ovčetina, jagnjetina ili svinjetina. Zapravo, bez obzira na to što se negde u Srbiji upotrebljava i svinjetina, na početku su se navodno pravili samo od ovčijeg mesa, pa se vremenom zbog prihvatljivijeg ukusa za gradsko stanovništvo desila promena i ćevap počeo da se pravi od mešavina mesa. Popularna je na primer kombinacija 70% junetine i 30% ovčijeg mesa, ali ni ona nije pravilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet <<
Foto: Pixabay Ono što važi za pravilo jeste da meso koje se koristi za ćevape nikako ne sme da bude nemasno. Kada je junetina u pitanju, idealno je koristiti kvalitetne masnije delove, poput mesa sa rebara i vrata.
Pročitajte i… Ukusno jelo sa roštilja: 10 super recepata za ražnjiće
Sastojci za smesu:
– 1kg junetine od vrata,
– 50ml vode
– kašičica soli
– 1/3 kašičice bibera
– 3 čena sitno seckanog belog luka

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.