Da Vinčijev metod: Kako da se naspavate za samo 4 sata?

Izvor: Svet, 12.Mar.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da Vinčijev metod: Kako da se naspavate za samo 4 sata?

Ovaj metod spavanja je osmislio Leonardo da Vinči koji je tvrdio da nikad nije osetio umor.
Foto: Gulliver/Thinkstock



San koji se sastoji iz više faza često se vezuje za jedno od najgenijalnijih imena u svetu umetnosti i pronalazača renesansne ere, Leonarda da Vinčija. Trebalo mu je mnogo vremena da razvije svoje ideje – vreme koje često nije imao. Hteo je da iskoristi maksimum vremena za rad, a minimum za spavanje.
Pročitajte i…Najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << greške: Ovo su dve najgore poze za spavanje
Taj plan je podrazumevao da “razbije” normalan period noćnog odmora na nekoliko delova – odnosno više faza, što je dovelo do prakse spavanja nekoliko puta tokom dana.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Da Vinčijev metod: Kako da se naspavate za samo 4 sata?

Izvor: Scandal.rs, 12.Mar.2016

San koji se sastoji iz više faza često se vezuje za jedno od najgenijalnijih imena u svetu umetnosti i pronalazača renesansne ere, Leonarda da Vinčija. Trebalo mu je mnogo vremena da razvije svoje ideje – vreme koje često nije imao. Hteo je da iskoristi maksimum vremena za rad, a minimum za spavanje...Pročitajte...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.