Emir Kusturica: Film treba da ostane umetnost

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Dec.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emir Kusturica: Film treba da ostane umetnost

BEOGRAD - Osnivač i umetnički direktor Festivala Kustendorf, Emir Kusturica izjavio je da film treba da ostane umetnost i da je cilj filmske smotre u Drvengradu na Mokroj gori, koja će se održati od 21-26 januara 2015, da očuva svetski film, suprotstavi se globalizaciji i okrene očuvanju nacionalnih vrednosti u umetnosti.


Na konferenciji za novinare povodom Osmog međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, Kusturica je ocenio da veliki broj filmova raznih svetskih produkcija „više liče na video igrice nego na umetnost“, a da će na Mećavniku biti prikazani dobitnici najvećih svetskih priznanja.

„Nastojimo da ohrabrimo mlade ljude na putu umetnosti a ne komercijale, da im omogućimo...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.