Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Železnice“ potpisuju ugovor od 5,7 miliona evra

BEOGRAD - „Železnice Srbije“ danas će obeležiti Dan železničara i 124. rođendan srpskih železnica, potpisivanjem ugovora vrednog 5,7 miliona evra sa kompanijama „Simens“ i „Telefon kablom“ za modernizaciju deonice Batajnica - Golubinci, na Koridoru 10. Povodom proslave biće pušten u saobraćaj i novi putni prelaz u Rabrovcu, za koji je obezbeđena najsavremenija oprema, a biće otvorena i nova zgrada za pregledače kola u Kraljevu, saopšteno je iz tog preduzeća, a prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Generalni direktor „Železnica Srbije“ Milanko Šarančić izjavio je da je zadovoljan rezultatima koje su „Železnice“ postigle u proteklih godinu dana. Šarančić je podsetio da su „Železnice Srbije“ u prethodne četiri godine stalno povećavale obim rada u robnom i putničkom saobraćaju, transportne prihode, broj lokomotiva i vagona, da je u modernizaciju voznih sredstava investirano oko 100 miliona evra, a u infrastrukturu oko 5,3 milijarde dinara, kao i da je unapređena transportna i komercijalna ponuda.

„U 2008. godini smo započeli kompletnu modernizaciju železničkog saobraćaja u Srbiji, za šta smo obezbedili oko 200 miliona evra, a prvi put nakon četvrt veka nabavljamo nova vozna sredstva i nastavljamo modernizaciju Koridora 10 „, poručio je Šarančić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.