Želežara će da živi, rešenje već noćas!

Izvor: Mondo, 15.Feb.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želežara će da živi, rešenje već noćas!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pregovori Vlade Srbije sa Esmarkom oko preuzimanja Železare moraju da se rešavaju u narednim satima.

Foto: Beta, Miloš Miškov

On je rekao da će Železara nastaviti da živi bez obzira da li će biti ugovora ili ne.

"To moramo da rešimo u narednih nekoliko sati. Imamo rok koji je postavio MMF do utorka, ali sutra smo ceo dan u Makedoniji, tako da prosto moramo to noćas da rešavamo", rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za B92.

On je rekao da su predstavnici srpske Vlade i Esmarka i danas nastavili pregovore, tačnije da "već pet sati razgovaraju" i čekaju da "završim još jedan sastanak sa visokim hrvatskim zvaničnikom i da im se javim da možemo da nastavimo".

Vučić je kazao da Srbija traži samo garancije da to neće da nestane za tri, četiri ili pet meseci i inisistira na pravu na kontrolu i zajednički potpis makar samo u tih nekoliko meseci.

"Nadam se da će naši američki partneri na to pristati. Ako ne, ići ćemo na drugo rešenje ali radnici železare ne treba da brinu, Železara će da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa'Esmarkom' ili ne", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.