Izvor: B92, 24.Nov.2022, 12:40

Zapad sprema još jedan "udarac" Rusiji

Evropska unija radi na uvođenju i devetog paketa sankcija Rusiji kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu.

To je izjavila šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom posete Finskoj, prenosi Rojters.

"Naporno radimo na tome da udarimo Rusiju tamo gde boli kako bismo još više onemogućili njenu sposobnost da vodi rat protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine i danas mogu da objavim da radimo punom parom na 9. paketu sankcija“, rekla je fon der Lajen na konferenciji za novinare.

"I uverena sam da ćemo vrlo brzo odobriti globalno ograničenje cena ruske nafte sa G7 i drugim velikim partnerima. Nećemo mirovati sve dok Ukrajina ne odnese prevagu nad Putinom i njegovim nezakonitim i varvarskim ratom“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lejen: EU priprema deveti paket sankcija Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2022

​HELSINKI - Evropska Unija priprema deveti paket sankcija Rusiji, kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu, izjavila je danas predsjednica Evropske komisije Ursula Fon der Lejen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje ograniče cene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2022

Rusija neće isporučivati naftu zemljama koje se budu pridružile uvođenju ograničenja cene, rekla je danas portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova...Zaharova je na brifingu za novinare podsetila da je Rusija više puta ukazala da bi primena takozvanog ograničenja cene ruske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.