Wall Street blago oslabio treći dan zaredom

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street blago oslabio treći dan zaredom

NEW YORK – Na Wall Streetu su i u četvrtak cijene dionica blago pale, treći dan zaredom, jer su ulagači suzdržani zbog nesizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine.

Posljedica je to zabrinutosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga, zbog čega su jučer na Wall Streetu burzovni indeksi blago skliznuli treći dan zaredom.

Ulagači se plaše da će dva zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kojima je cilj zaštita ljudskih prava u Hong Kongu, a koje je američki Kongres ovoga tjedna prihvatio, narušiti ionako krhke trgovinske pregovore između Washingtona i Pekinga.

Peking je, očekivano, osudio te zakone i poručio da će poduzeti sve potrebno za zaštitu suvereniteta i sigurnosti zemlje.

To ukazuje na ponovni rast napetosti između Washingtona i Pekinga, no ulagače je ponešto umirilo pisanje Wall Street Journala da je Kina ipak pozvala vodeće američke pregovarače na nastavak trgovinskih pregovora u Peking.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijska tržišta: Indeksi se podigli s najnižih razina u tri tjedna

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2019

TOKIO - Na azijskim su burzama cijene dionica blago porasle podignuvši se s najnižih razina u tri tjedna, no trguje se oprezno zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine...MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7.00 sati u plusu 0,12 posto, nakon...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.