Izvor: S media, 29.Dec.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otvorio fabriku borbenih sistema (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić otvorio je danas fabriku za proizvodnju složenih borbenih sistema u Velikoj Plani.

Fabrika koja će zapošljavati oko 100 radnika sklapaće transportere tipa "bov M-10" i "bov M-11", samohodna artiljerijska oruđa "nora B-52", dok je u perspektivi da se proizvode i transporteri "lazar 1" i "lazar 2" u saradnji sa partnerima iz Rusije.

Nova poslovna jedinica "Morava", koju preduzeće "Jugoimport >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SDPR" otvara u Velikoj Plani, montiraće u procesu montaže delove, komponente i sklopove proizvedene u kooperaciji i proizvodnji sa domaćim preduzećima metalskog i elektrokompleksa.

Na istoj tehnološkoj liniji izvodiće se i montaža drugih vučnih i samohodnih artiljerijskih sistema, raketnih sistema, oklopnih borbenih vozila točkaša "lazar", kupola, oružnih stanica sa topovima 20 milimetara i 30 milimetara za oklopna vozila točkaše i guseničare, kao i brodskih topova sa integrisanim sistemima za upravljanje vatrom.

(Tanjug, Foto: Beta/Slobodan Miljevic/DS)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.