Vladi prihvatljivi predlozi tajkuna

Izvor: B92, 18.Jun.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladi prihvatljivi predlozi tajkuna

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da je dobio predlog antikriznih mera privrednika i ekonomista i da su te mere poslate ekspertima na razmatranje.

Cvetković kaže da su ekonomski stavovi, koje je u svom predlogu iznela grupa privrednika i ekonomista, "manje više prihvatljivi".

On je najavio da će vlada uključiti te stavove u svoj koncept i strategiju, u meri u kojoj oceni da u njima ima dobrih ideja.

"Na prvi pogled mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se čini da se te mere ne razlikuju bitno od antikriznih mera Vlade Srbije, jer se i u tom dokumetu kao osnova navodi ulaganje u infrastrukutru i promena koncepta privrede", rekao je Cvetković.

Cvetković je rekao da te mere nisu pitanje da bi se na njega odgovaralo, već koncepcija, koja će u zavisnosti od toga da li ima dobrih ideja biti uključena u strategiju Vlade Srbije.

"Kada Vlada bude pripremila materijal, on će biti daleko ozbiljniji i zasnovaniji na mnogo više analitike", rekao je Cvetković i dodao da je taj predlog privrednika napisan na šest strana, gde se daju globalni stavovi koji su manje, više prihvatljivi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.