Veće plate učiteljima: Ima prostora, kaže Brnabić

Izvor: Mondo, 31.Avg.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veće plate učiteljima: Ima prostora, kaže Brnabić

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da ima prostora da se povećanje plata prosvetarima, ali...

Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Ilustracija

"Imamo suficit u budžetu. Mi završavamo analize sa Ministarstvom finansija, a isto tako razgovaramo sa MMF-om. Da ne bi sada licitirali, da ne bude rekli smo tri (odsto) a biće pet ili rekli smo sedam, a biće šest... Mi kao Vlada to ne želimo da radimo", rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa ministrom prosvete u Vladi Srbije.

Nova školska godina - novi štrajk

Ona je podsetila da je država 2014. godine ušla u fiskalnu konsolidaciju, da su zaposlenima u javnom sektoru smanjene plate za 10 odsto, ali da je sa poboljšanjem fiskalnih rezultata, plate povećavane.

U dva navrata prosveta je imala povećanje od četiri i šest odsto, dok je u zdravstvu bilo povećanje sedam odsto. U državnoj upravi povećanja nije bilo, podsetila je Brnabić.

"Ova i prethodna vlada rekle su da je fokus na obrazovanju. I to smo ispratili najvećim povećanjem plata koje je bilo moguće u prosveti", zaključila je.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Razgovor sa prosvetarima u štrajku posle razgovora sa MMF-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017, 09:08

Premijerka Ana Branabić kaže da je spremna da razgovara s prosvetarima koji štrajkuju zato što su im plate manje od prosečnih u javnim službama, te da će se to dogoditi kad bude znala koliko je moguće da njihove plate budu povećane..."Zamolila sam sindikate da razumeju, oni su ipak hteli da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.