Uskoro tender za jeftine stanove

Izvor: B92, 30.Maj.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro tender za jeftine stanove

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić (arhiva)

Beograd -- Uskoro će biti raspisan tender za izgradnju oko 5000 jeftinih stanova na prostoru beogradske kasarne Stepa Stepanović, a radovi trebalo da počnu krajem avgusta.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je da se sprovode procedure koje se tiču obezbeđivanja finansiranja projekta.

"Namera nam je da to pre svega rade domaći izvođači i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ti stanovi budu prodati što je pre moguće. Stanovi će biti uknjiženi i njihova cena će biti maksimalno 1.290 evra po kvadratu", rekao je on.

On je naveo da su u mnogim gradovima građevinska preduzeća ušla u postupke za dobijanje mogućnosti finansiranja izgradnje jeftinih stanova i da će njihova gradnja početi "u narednim nedeljama i mesecima", kao i da će prvo gradilište biti otvoreno u Obrenovcu.

"U svakom slučaju imamo para i pozivamo svakog ko hoće da gradi da se priključi tome", rekao je Dulić.

Ministar je kazao da je u pripremi, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, još nekoliko lokacija na kojima će se graditi po istom modelu kao što će biti na prostoru kasarne "Stepa Stepanović" i dodao da se pregovora sa Vojskom da se slične lokacije ponude i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije trebalo bi, po ugovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije, da pripadne 21 odsto izgrađenih površina na prostoru kasarne na Voždovcu odnosno oko 52.500 kvadratnih metara.

Dulić tvrdi da je građevinska industrija u Srbiji u krizi pre svega zbog svetske finansijske krize i velikih problema u finansiranju novih projekata, loše situacije na tržištu nekretnina, dugovanja i drugih problema.

On je naveo i da su planirani razgovori sa više ministarstava da se ove godine u okviru podrške građevinskoj industriji počne renoviranje ili izgradnja sportskih objekata, bolnica i škola.

"Dakle, stojimo na raspolaganju svakom ko je spreman da investira u različite objekte, samo da nam građevina krene. Hoćemo da pomognemo svakome ko hoće da radi", naglasio je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro izgradnja jeftinih stanova

Izvor: RTS, 30.Maj.2010

Tender za izgradnju 5.000 jeftinih stanova na prostoru kasarne "Stepa Stepanović" na Voždovcu biće ubrzo raspisan, izjavio ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, najavljujući slične projekte i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu...Ministar za životnu sredinu i prostorno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.