U TENT investicije od 1,1 milij. €

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U TENT investicije od 1,1 milij. €

Beograd -- U narednih pet godina u termoelektrani "Nikola Tesla" planirane su investicije od 1,1 milijardu evra u modernizaciju postrojenja i zaštitu životne sredine.

Kako je rekao direktor tog privrednog društva Elektroprivrede Srbije Petar Knežević od ukupno planiranih investicija 500 miliona evra biti uloženo u revitalizaciju postrojenja, a 600 miliona evra u ekološke projekte.

Prema rečima Knezevića, kada bude završen investicioni ciklus proizvodnja u TENTU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće povećana za 3,5 milijardi kilovat časova godišnje, a potrošnja uglja smanjena za 500.000 tona, što će biti ravno kao da je izgradjen novi blok snage 400 megavata. Knežević je naglasio da je TENT oslonac srpske elektroprivrede i da ima 14 blokova koji proizvode polovinu ukupne električne energije EPS - a. TENT i Fond Ana i Vlade Divac danas su na Beogradskom sajmu potpisali ugovor o donaciji kojim se TENT uključuje u akciju izgradnje stambenih objekata za zbrinjavanje raseljenih i izbeglih lica.

Osnivač fondacije Vlade Divac rekao je da je cilj da se obezbede domovi za 2.400 izbeglih i raseljenih koji još žive u kolektivnim centrima.

Divac je pozvao i ostale izlagače na ovogodišnjem sajmu energetike da se uključe u akcju “Da svi pomognemo”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knezevic: Proizvodnja ce biti uvecana a potrosnja uglja smanjena

Izvor: Beta Video, 10.Okt.2012

BEOGRAD - Direktor TE Nikola Tesla Petar Knežević: Proizvodnja u TE Nikola Tesla biće uvećana, a potrošnja uglja smanjena. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Investicije od 1,1 mlrd. evra u TE Nikola Tesla

Izvor: Kamatica.com, 10.Okt.2012

U narednih pet godina u termoelektrani “Nikola Tesla” planirane su investicije od 1,1 milijardu evra u modernizaciju postrojenja i zaštitu životne sredine..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.