Tužili Western union zbog monopola

Izvor: S media, 30.Maj.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužili "Western union" zbog monopola

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je kod nadležnog suda u Beogradu prekršajni postupak protiv dva predstavnika kompanije "Western union" iz Srbije zbog monopola na brzi transfer novca, saopštio je danas Srpski svetski Kongres dijaspore, pozivajući se na odgovor koji je ta organizacija dobila od antimonopolske komisije.

Prekršajnom sudu podnet je zahtev za pokretanja prekršajnog postupka protiv firmi "Eki Transfers" i "Tenfore", predstavnika "Western uniona" za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbiju.

Te firme su pokrenule spor protiv rešenja Komisije pred Upravnim sudom tako da su i ti predmeti u toku, navedeno je u dopisu koji je predsednica antimonopolske komisije Dijana Marković Bajalović dostavila Srpskom svetskom Kongresu.

Predsednik Srpskog svetskog Kongresa dijaspore Zoran Jovičić, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja, zatražio je nedavno zvanične podatke o statusu predmeta, odnosno rešenja kojim je Komisija za zaštitu konkurencije 12. januara ove godine utvrdila da su dva predstavnika "Western uniona" za Srbiju zloupotrebila položaj na tržištu.

Utvrdjeno je postojanje kolektivnog dominantnog položaja koji imaju zastupnici "Western uniona", "Eki transfers" d.o.o. Beograd, "Tenfore" d.o.o. Beograd, "Sosijete Ženeral banka Srbija" i Banka "Poštanska štedionica" ad Beograd.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.