Trgovinski deficit Srbije se smanjuje, izvoz raste

Izvor: Beta, 31.Mar.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski deficit Srbije se smanjuje, izvoz raste

BEOGRAD, 31. marta 2014. (Beta) - Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prva dva meseca 2014. bio je 595,6 miliona evra, što je za 24,2 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, objavio je u ponedeljak Republički zavod za statistiku (RZS).

Kako se navodi u saopštenju, ukupna robna razmena Srbije u januaru i februaru ove godine bila je 3,8 miliardi evra, što je porast od 6,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ističe se da je pokrivenost uvoza izvozom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << prva dva meseca bila 73 odsto i veća je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 63,9 odsto.

Iz Srbije je izvezeno robe za 1,6 milijardi evra, što je povećanje od 15,7 odsto, dok je uvoz imao vrednost od 2,2 milijarde, što je 1,3 odsto više nego u istom periodu 2013. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.