Totalna katastrofa: 60 odsto kuća nupotrebljivo

Izvor: B92, 09.Sep.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalna katastrofa: 60 odsto kuća nupotrebljivo

Pariz -- Šteta koju je uragan "Irma" ove nedelje izazvao na ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej u Karipskom moru se procenjuje na 1,2 milijarde evra.

To je objavio je Centralni fond za reosiguranje (CCR), francuski javni reosiguravač, specijalizovan za elementarne nepogode.

"Taj iznos obuhvata štetu na kućama, vozilima i u preduzećima uključujući gubitke od prekida rada", pokrivene šemom kompenzacije od prirodnih nepogoda, navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nalet uragana koji je Vlada Francuske danas zvanično proglasila prirodnom katastrofom, "jedan je od najvećih (takvih događaja) za Francusku za 35 godina", saopštio je CCR.

Na ostrvu Sveti Martin 60% kuća je sada neupotrebljivo, procenjuju tamošnji zvaničnici.

Uragan "Irma" koji danas i sutra stiže do Floride, gde je od 5,6 miliona ljudi zatraženo da se evakuišu, stigao je danas do Kube pošto je izazvao najmanje 19 pogibija u Karibima, od čega 10 na francuskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej kojima sada preti još jedan uragan, nazvan "Hose".

Gubici i šteta u Sjedinjenim Državama i na Karibima bi mogli da dostignu ukupno 120 milijardi dolara, kaže agencija "Enki Riserč" (Enki Research).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.