Thomas Cook pregovara s vjerovnicima, turisti uplašeni

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Sep.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Thomas Cook pregovara s vjerovnicima, turisti uplašeni

LONDON – Više od 600.000 turista koji su rezervirali odmore ili su na odmoru preko touroperatera Thomas Cook proveli su nedjelju pitajući se da li će uspjeti da se vrate kući, pošto je ta turistička kompanija, jedna od najstarijih i najvećih na svijetu, došla na rub bankrota, prenose mediji.

Kompanija opterećena dugom, koja je u petak potvrdila da traži 200 milijuna funti (250 milijuna dolara) da ne bi propala, vodila je razgovore s dioničarima i vjerovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u pokušajima da spriječi propast, prenio je sinoć AP.

Kako se navodi, bankrot bi mogao ostaviti na cjedilu na oko 150.000 putnika iz Britanije, zajedno sa stotinama tisuća iz drugih zemalja, mada je kompanija pokušala da uvjeri kupce da će letovi biti nornalno nastavljeni.

Većina britanskih turista koji su koristili usluge kompanije Thomas Cook je zaštićena je vladinim programom putnog osiguranja, koji omogućava da se mogu vratiti kući ako britanski turoperater propadne dok su u inozemstvu.Financijske poteškoće su također su pokrenule pitanja u vezi sa poslovima 22.000 ljudi zaposlenih u kompaniji širom svijeta, uključujući 9.000 u Britaniji.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRITANSKI AVIO-GIGANT PROPAO: 150.000 putnika ostavljeno na cedilu, ugroženo 20.000 radnih mesta

Izvor: Kurir, 23.Sep.2019

Više od 600.000 turista koji su rezervisali odmore ili su na odmoru preko tur-operatera "Tomas Kuk" proveli su nedelju pitajući se da li će uspeti da se vrate kući, pošto je ta turistička kompanija, jedna od najstarijih i najvećih na svetu, došla na ivicu bankrota.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.