Izvor: Radio 021, 24.Sep.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seničić: Propast kompanije "Tomas Kuk" neće uticati na agencije u Srbiji

Propast Tomas Kuk Grupe, najveće i najstarije turističke kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu, neće ugroziti poslovanje domaćih agencija, ocenio je za Novu ekonomiju direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je rekao da tur operateri u Srbiji uglavnom sarađuju sa lokalnim i regionalnim agencijama, te da trenutno ne raspolaže podacima o tome da li je ijedna turistička kompanija u zemlji zajednički radila sa Tomas Kukom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Seničić je za Novu ekonomiju podsetio da je Tomas Kuk poslovao sa brojnim agencijama u Evropi i svetu i da je moguće da je neko od individualnih gostiju turistički aranžman za Srbiju uplatio upravo preko te firme.

Juče je nad kompanijom Tomas Kuk započeta prinudna likvidacija nakon što nije uspela da dogovori pozajmicu dodatnih sredstava neophodnih za održavanje solventnosti, zbog čega su odmori i letovi preko 600.000 turista širom sveta otkazani.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.