Suficit Srema 5,6 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2010, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suficit Srema 5,6 miliona dolara

SREMSKA MITROVICA -

Spoljnotrgovinska razmena u Sremskom okrugu, kako je potvrđeno Tanjugu u Regionalnoj privrednoj komori, u prvih pet meseci ove godine beleži pozitivan trend, sa porastom izvoza i uvoza, u odnosu na isti period lane, i ostvareni suficit.

U prvih pet meseci ove godine preduzeća u Sremskom okrugu ostvarila su razmenu s inostranim partnerima u vrednosti većoj od 287,6 miliona dolara, pri čemu je izvezeno robe za 146,64 miliona dolara, a uvezeno za 141,02 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona dolara.

Tako je ostvaren trgovinski suficit koji je premašio 5,6 miliona dolara.

U odnosu na isti period prošle godine izvoz iz Sremskog okruga je porastao za 23,76, a uvoz za 13,61 odsto.

Preduzeća u tom okrugu su u periodu od januara do maja 2009. godine ostvarila robnu razmenu s inostranstvom u iznosu 242,60 miliona dolara, dok je deficit bio veći od pet miliona dolara.

Firme iz Sremskog okruga najviše su trgovala s partnerima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Crnoj Gori i Makedoniji.

Vodeći izvoznici bila su preduzeća iz rumske, šidske i sremskomitrovačke opštine.

U strukturi izvoza dominirale su nove spoljne pneumatske gume, proizvodi od uljarica i plovila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suficit Srema 5,6 miliona dolara

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Jul.2010

   Spoljnotrgovinska razmena u Sremskom okrugu, kako je potvrđeno Tanjugu u Regionalnoj privrednoj komori, u prvih pet meseci ove godine beleži pozitivan trend, sa porastom izvoza i uvoza, u odnosu na isti period lane, i ostvareni suficit..    ...Procitajte celu vest...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Kineski suficit dostigao 20 mlrd. $

Izvor: B92, 12.Jul.2010, 09:40

Peking -- Kineski trgovinski suficit u junu je dostigao 20 milijardi dolara, što je najviše u poslednjih devet meseci...Rast suficita nadmašio je očekivanja, zahvaljujući iznenađujućoj snazi izvoza iz ove zemlje, koja svedoči i o nastavku globalnog privrednog oporavka...Kineski junski izvoz je...

Nastavak na B92...

Prodaja slatkiša i dalje u padu

Izvor: EMportal, 12.Jul.2010

Prodaja konditorskih proizvoda je u prvih pet meseci ove godine bila 11 odsto manja u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Miroljub Aleksić, predsednik Grupacije konditorske industrije u Privrednoj komori Srbije i direktor kompanija Pionir i Hisar.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.