Struja će poskupeti dvostruko manje od plana

Izvor: Studio B, 07.Apr.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja će poskupeti dvostruko manje od plana

Premijer Aleksandar Vučić negirao je pisanje pojedinih medija da će se, kada je reč o predstojećem poskupljenju struje, u Srbiji dogoditi "dva strujna udara".

"Opet su obmanuli", rekao je Vučić i dodao da predstoje razgovori, te da će biti jedno dvostruko niže poskupljenje od najavljenog, pa i, kako je rekao, niže i od toga.

Kad mi svojim radom uspemo da povećamo plate i penzije to poskupljenje neće biti preveliki problem za građane, kazao je Vučić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

"Ovo sam morao da kažem zbog građana Srbije, zbog negativne kampanje koja se vodimo upravo uoči rasprave u parlamentu o projektu Beograd na vodi", rekao je premijer u parlamentu.

List Blic objavio je danas da će građanima Srbije računi za struju do kraja godine biti uvećani u dva navrata, i to u junu u proseku za 200 dinara i u novembru za još 300 dinara.

 

Vučić pozvao na javnu licitaciju državnih vozila

Vučić je pozvao građane da 9. aprila učestvuju na javnoj aukciji za prodaju vozila u vlasništvu države koja nisu prodata krajem marta.

Vučić je u Skupštini Srbije, podsetio da će 9. aprila državna vozila biti prodata po ceni nižoj 40 odsto od procenjene, dodavši da je već sada dvostruko više prijavljenih za kupovinu nego u prvom krugu.

On je dodao da će, ukoliko ne budu prodata sva vozila, biti još jedan krug javne aukcije u kojem će cene vozila biti 60 odsto niže od one koju je procenila Poreska uprava.

"Molim ljude za dođu, da kupe. Em nećemo trošiti novac na gorivo i održavanje, em će ljudi moći da po povoljnoj ceni kupe određene automobile", rekao je Vučić.

Na aukciji za prodaju vozila državnih organa i javnih službi, krajem marta održana u Palati Srbija, izlicitirano je 37 automobila za oko oko 14,5 miliona dinara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.