Štrajkači blokirali Poresku upravu

Izvor: S media, 06.Dec.2010, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači blokirali Poresku upravu

Radnici kragujevačkog preduzeća "Metal sistemi" koji od 23. novembra štrajkuju u holu Poreske uprave u Kragujevcu tražeci isplatu zaostalih zarada, raskid kupopordjanog ugovora i odogovrnost za nastalo stanje u toj fabrici, od jutros drže u blokadi tu republičku poresku instituciju.

Radnici su štrajk radikalizovali i blokirali Poresku upravu tako što je njih 80 polegalo na pod, zbog čega su zaposleni te institucije vraćeni kućama, a štrajkački, kako tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predsednik Samostalnog sindikata "Metal sistem" Miloš Tanasković, neće ustajati sa poda, dok se ne oglasi Ministarstvo ekonomije.

"Sve ok se ne razreši kriza u našem preduzeću i dok se Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja ne odredi prema načinu rešavanja problema radnici neće ustajati sa poda odnosno sve vreme će ležati", rekao je Tanasković novinarima.

Zaoštravanje štrajka u Metal sistemima

On je podsetio "da su radnici predstavnicima Ministarstva ekonomije predložili da se iz Metal sistema odvoji preduzeće koje proizvodi krupne lance i odvoji od vlasnika a na ime njegovih dugova prema Fondu za razvoj".

"To je bio naš predlog sa ciljem da dok Ministarstvo ekonomije ne nadje novog strateškog partnera da zaposleni sami organizuju proizvodnju i zarade isplaćuju iz ostvarenih prihoda", objasnio je Tanasković.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.