Spajanje Puteva Srbije i Koridora Srbije do decembra

Izvor: Beta, 16.Sep.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje Puteva Srbije i Koridora Srbije do decembra

BEOGRAD, 16. septembra 2014. (Beta) - Javna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije biće spojena do prve nedelje decembra ove godine, objavilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćjaja i infrastrukture.

Na predlog tog ministarstva, Vlada Srbije je 13. septembra usvojila Nacrt ugovora o pripajanju Koridora Srbije preduzeću Putevi Srbije. Skupština Koridora Srbije i Nadzorni odbor Putevi Srbije bi do 27. oktobra trebalo da odobre ugovor o statusnoj promeni.

Koridori >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbije su pre pet godina razdvojeni od Puteva Srbije, što je, po oceni Vlade Srbije, bilo pogrešno jer je iskustvo razvijenih zemalja da je racionalnije da jedno preduzeće bude zaduženo za izgradnju puteva i održavanje u upravljanje putnom infrastrukturomom.

Putevi Srbije zapošljavaju 1.100 ljudi a Koridori Srbije oko 100.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro spajanje Puteva i Koridora

Izvor: B92, 16.Sep.2014

Javna preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije biće spojena do prve nedelje decembra, objavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćjaja i infrastrukture...Na predlog tog ministarstva, Vlada Srbije je 13. septembra usvojila Nacrt ugovora o pripajanju Koridora Srbije preduzeću Putevi Srbije...Skupština...

Nastavak na B92...

Kasni spajanje Koridora i Puteva Srbije

Izvor: Politika, 17.Sep.2014, 12:19

Umesto da se što pre ispravi greška od pre pet godina oteže se sa tom statusnom promenom koja i dalje ne garantuje da ćemo godišnje praviti više od desetak kilometara autoputeva..„Koridori Srbije” i „Putevi Srbije” spojiće se u jedno preduzeće tek početkom decembra, premda je najavljivano...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.