Smanjena nezaposlenost u Hrvatskoj

Izvor: B92, 05.Maj.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena nezaposlenost u Hrvatskoj

Zagreb -- Krajem aprila ove godine u Hrvatsko je bilo 3,1 odsto manje nezaposlenih nego u martu, izjavila je premijerka Jadranka Kosor.

Na dan 30. aprila u Hrvatskoj je bilo 308.675 nezaposlenih, 9.983 manje nego u martu, dok je zaposleno 16.968 osoba. Jadranka Kosor kaže da će vlada odrediti tačne datume sprovođenja pojedinih mera za poboljšanje stanja u privredi.

"Odredićemo rokove za sprovođenje mera do kraja ove godine, zatim onih mera koje će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donesene do ulaska Hrvatske u Evropsku uniju i dugoročnih mera koje se odnose na period od narednih deset godina", rekla je premijerka.

Ona dodaje da su se baš dugoročne mere do sada najčešće odgađale, ali da sada više nema opravdanja za njihovo nedonošenje i nesprovođenje.

Ipak, prema istraživanjima, tek mali deo građana Hrvatske veruje da premijerkine ekonomske mere mogu zemlju izvući iz krize. Čak 42 odsto građana uopšte ne podržava premijerikine mere, a dodatnih 17 odsto ih uglavnom ne podržava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.