Smanjena nezaposlenost u Hrvatskoj

Izvor: S media, 04.Maj.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena nezaposlenost u Hrvatskoj

Krajem aprila ove godine u Hrvatsko je bilo 3,1 odsto manje nezaposlenih nego u martu, izjavila je premijerka Jadranka Kosor.

Na dan 30. aprila u Hrvatskoj je bilo 308.675 nezaposlenih, 9.983 manje nego u martu, dok je zaposleno 16.968 osoba.

Kosorova je najavila da će u četvrtak na sednici vlade biti određeni tačni datumi sprovodjenja pojedinih mera za poboljšanje stanja u privredi.

"Odredićemo rokove za sprovodjenje mera do kraja ove godine, zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << onih mera koje će biti donesene do ulaska Hrvatske u Evropsku uniju i dugoročnih mera koje se odnose na period od narednih deset godina", rekla je premijerka, dodajući da su se baš dugoročne mere do sada najčešće odgadjale, ali da sada više nema opravdanja za njihovo nedonošenje i nesprovodjenje.

Ipak, prema podacima agencije Prizma CPI, tek mali deo gradjana Hrvatske veruje da premijerkine ekonomske mere mogu zemlju izvući iz krize. Čak 42 odsto gradjana uopšte ne podržava premijerikine mere, a dodatnih 17 odsto ih uglavnom ne podržava.

Da mere vlade Jadranke Kosor neće imati nikakav uticaj na oporavak privrede i izlazak Hrvatske iz krize smatra oko 60 odsto gradjana, a samo deset odsto smatra da bi mere mogle dati pozitivan rezultat.

Istraživanje je pokazalo i da Kosorovu najviše podržavaju gradjani sa skromnijim nivoom obrazovanja.

Istraživanje je sprovedeno telefonom od 21. do 26. aprila, na uzorku od 603 gradjana starijih od 18 godina.

Što se, pak, tiče smanjenja broja nezaposlenih i porasta zapošljavanja, stručnjaci to objašnjavaju početkom sezonskih radova.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjena nezaposlenost u Hrvatskoj

Izvor: B92, 05.Maj.2010, 12:20

Zagreb -- Krajem aprila ove godine u Hrvatsko je bilo 3,1 odsto manje nezaposlenih nego u martu, izjavila je premijerka Jadranka Kosor...Na dan 30. aprila u Hrvatskoj je bilo 308.675 nezaposlenih, 9.983 manje nego u martu, dok je zaposleno 16.968 osoba. Jadranka Kosor kaže da će vlada odrediti tačne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.