Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2010, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetovanje o elektrodistributivnim mrežama

BEOGRAD -

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić otvoriće danas u Vrnjačkoj Banji regionalno četvorodnevno savetovanje o elektrodistributivnim mrežama Srbije i Crne Gore, najavio je organizator.

Cilj savetovanja je razmena znanja i iskustva o zajedničkim problemima razvoja tehnologije, reorganizacije i modernizacije distribucije električne energije u zemljama regiona, jer se one po pitanju otvaranja tržišta električne energije i upravljanju distributivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mrežama nalaze na sličnom nivou razvoja.

Na savetovanju će učestvovati veliki broj rukovodilaca kompanija iz zemlje i inostranstva, a biće prezentovano 88 radova i 14 informacija od kojih su 24 rada iz inostranstva.

Biće održana i dva okrugla stola o netehničkim gubicima električne energije i o primeni naprednih mreža ("SmartGrid") u Srbiji.

Stručnjaci Elektroprivrede Srbije (EPS) predstaviće, u okviru savetovanja taj evropski koncept napajanja električnom energijom i informisati javnost o pripremnim aktivnostima uvođenje naprednih mreža u našoj zemlji.

U okviru skupa biće održan i predseminar o "SmartGrids" konceptu, koji predstavlja novo razdoblje elektroenergetske mreže u Evropi.

Na savetovanju će biti reči i o pripremama elektrodistributivnih preduzeća za rad u tržišnim uslovima, sa posebnim osvrtom na predstojeće razdvajanje distributivne od snabdevačke funkcije, koje predstoji u elektrodistributivnim privrednim društvima EPS-a.

Biće održane i prezentacije kompanija koje će predstaviti svoja dostignuća i doprinose unapređenju elektrodistributivnih mreža, kao što su Siemens, Schneider Electric, Elnos BL, Comel, ABB, Rudnap - Meter and Control, IMP - Automatika, TeleGroup i druge.

Na pratećoj izložbi će se predstaviti 44 firme, a celokupno savetovanje biće održano u organizaciji Nacionalnog komiteta CIRED Srbija.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.