Medjunarodna konferencija u organizaciji Transnafte

Izvor: S media, 26.Sep.2010, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medjunarodna konferencija u organizaciji "Transnafte"

Medjunarodna konferencija pod nazivom "Uloga regionalne saradnje - podrška investicijama u sigurnost snabdevanja energentima regiona zapadnog Balkana/jugoistočne Evrope" biće održana 5. i 6. oktobra u Zrenjaninu, saopštilo je danas Javno preduzeće "Transnafta".

Konferencija će biti organizovana povodom obeležavanja pete godišnjice postojanja tog preduzeća, u saradnji sa Sekretarijatom ugovora o energetskoj zajednici i pod pokroviteljstvom Vlade Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
U radu konferencije, kako je najavljeno, učestvovaće ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, predstavnici ministarstva energetike iz zemalja regiona, predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji i brojni drugi učesnici iz te oblasti.

Konferencija ima za cilj da približi pozicije država i kompanija u regionu i ključnih faktora medjunarodne zajednice radi početka realizacije brojnih regionalnih energetskih veza i projekta.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrebna izrada regionalne energetske strategije

Izvor: Danas, 26.Sep.2010

Na nedavno održanom ministarskom savetu Energetske zajednice Jugoistočne Evrope u Skoplju Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike Srbije predložio je izradu regionalne energetske strategije koja bi u velikoj meri olakšala realizaciju zajedničkih energetskih projekata koji dugoročno obezbeđuju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.