Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit prestonica 2015. u Beogradu

U beogradskom Sava centru danas je počeo samit 13 gradova centralne i jugoistočne Evrope, sa više od 250 učesnika koji će razgovarati o razvoju infrastrukturnih projekata i unapređenju kvaliteta života u glavnim gradovima.

Samit su otvorili gradonacelnik Beograda Siniša Mali i potpredsednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski (NALED) Ana

Brnabić, kao organizatori skupa.

Mali je obraćajući se učesnicima rekao da je članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u EU strateški cilj Srbije, što podrazumeva i "novi kvalitet u saradnji sa susedima".

On je ocenio da je Samit prestonica "prilika za jacanje ragionalne saradnje i za podsticanje ekonomske saradnje država centralne i juogotosčne Evrope".

"Posle više godina, sa kinesko-sprskim samitom i ovim Samitom prestonica, Beograd se vraća na evropsku i svetsku mapu organizatora i domaćina velikih skupova", rekao je Mali.

Na Samitu prestonica 2015. učestvuju gradonačelnici svih bivših jugoslovenskih republika i visoki predstavnici Varšave, Beča, Budimpešte, Bukurešta, Sofije, Atine i Tirane.

Na skupu učestvuju i zvaničnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta, diplomate i privrednici.

Učesnicima samita obratiće se i premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i poslanik Evropskog parlementa Igor Šoltes koji će govoriti o Srbiji i EU a potom se rad nastavlja u okviru tri tematska panela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Počeo samit 13 gradova centrale i jugoisočne Evrope

Izvor: Beta Video, 23.Apr.2015

BEOGRAD - U beogradskom Sava centru danas je počeo samit 13 gradova centralne i jugoistočne Evrope, sa više od 250 učesnika koji će razgovarati o razvoju infrastrukturnih projekata i unapređenju kvaliteta života u glavnim gradovima. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.