Rusija Srbiji:Odakle tolike jabuke?

Izvor: B92, 22.Mar.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija Srbiji:Odakle tolike jabuke?

Rusko telo za nadzor uvoza poljoprivrednih proizvoda "Roselkoznadzor" saopštilo je da je zabrinuto zbog značajnog povećanja izvoza jabuka iz Srbije.

Ovo telo je predložilo da se po tom pitanju održe konsultacije.

"Tokom analize količina proizvoda koji dolaze u Rusiju iz Srbije, uočen je znatan porast količina jabuke. Zbog toga, Roselkoznadzor je zatražio od nadležnih srpskih vlasti da se održe konsultacije i da informacija o proizvodnji jabuka u Srbiji i reeksportu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jabuka proizvedenih u trećim zemljama", objavilo je to telo na svom veb sajtu.

U januaru ove godine, Roselkoznadzor je saopštio da sumnja da je Srbija uvučena u nelegalnu trgovinu jabuka, kruški, kupusa i povrća, prenela je ruska agencija Tass.

Moskva i Beograd su se tada dogovorili da potpišu bilateralni dokument koji "reguliše akcije srpske strane u obezbedjenju bezbednosti snabdevanja povrćem ruskog tržišta".

Srbija, dugogodišnji ruski saveznik, navodi agencija Tas s, nije na listi zemalja kojima je Moskva u avgustu zavela embargo na izvoz u Rusiju, kao odgovor na sankcije EU Rusiji zbog Ukrajine.

Otkako je objavljen ruski embargo, uvoz jabuka iz Srbije u Rusiju je porastao za 48 odsto, na 118.000 tona, prema ruskoj federalnoj carinskoj službi a vrednost je porasla za 82 odsto, na 98 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija Srbiji:Odakle tolike jabuke?

Izvor: Akter, 22.Mar.2015

Rusko telo za nadzor uvoza poljoprivrednih proizvoda "Roselkoznadzor" saopštilo je da je zabrinuto zbog značajnog povećanja izvoza jabuka iz Srbije..Ovo telo je predložilo da se po tom pitanju održe konsultacije..."Tokom analize količina proizvoda koji dolaze u Rusiju iz Srbije, uočen je znatan...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.