Red na šalterima Rusije i Kine

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Red na šalterima Rusije i Kine

Beograd -- Kina planira da do 2015. godine u ovom delu sveta investira 100 milijardi dolara, rekao za RTS premijer Ivica Dačić.

"Ako Nemačka može da sarađuje s Kinom i Rusijom, zašto mi ne bismo mogli da sarađujemo s tim zemljama. Veliki je red na šalterima Rusije i Kine", rekao je premijer gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

Prema njegovim rečima, Srbija je u prednosti u odnosu na druge zemlje jer se u saradnji sa Kinom već realizuju projekti poput "Kostolca", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mosta Zemun-Borča i puta Obrenovac-Ljig.

Premijer je rekao da su se Kina i Mađarska obratile Vladi Srbije da se izjasni da li želi da učestvuje u projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

"To je ideja koja je prihvaćena, trojica premijera su se rukovala. Želimo da se ta pruga modernizuje, pre svega mislimo na modernizaciju i rekonstrukciju postojećeg koloseka i izgradnju jednog novog čija bi brzina bila 160 kilometara na sat", naveo je Dačić.

Premijer je rekao da Kinezi predlažu da se razmotri i brzina od 300 kilometara na sat, jer smatraju da bi to bilo veoma izazovno za investitore iz drugih zemalja.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.