Izvor: B92, 03.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici nedavno privatizovanog Napretka u štrajku

Leskovac -- Radnici u privatizovanoj leskovačkoj štampariji "Napredak" započeli su štrajk jer novi vlasnik nije ispunio obećanja koja je dao prilikom kupovine tog preduzeća, saopštio je u ponedeljak sindikat. Štamparija "Napredak" prodata je 10. decembra na aukciji za nešto više od četiri miliona dinara.

Predsednik Samostalnog sindikata tog preduzeća Zoran Zdravković rekao je agenciji Beta da je štrajk započet 25. februara pošto su propala sva nastojanja sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da primora novog vlasnika Jugoslava Živkovića da isplati minimalne zarade od 4.600 dinara za januar ove godine. "Kada je došao u preduzeće obećao je da ni jedan radnik neće biti otpušten, da će doneti nove poslove i investirati u repromaterijal, deblokirati žiro račun i do kraja godine isplatiti prvu platu. Nista od toga nije ispunio. Uprkos svemu, ne bismo stupili u štrajk da nam je, makar, isplatio tu crkavicu od minimalca", kazao je Zdravković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.