Putin i princ odmah vinuli u nebo cene nafte

Izvor: B92, 05.Sep.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i princ odmah vinuli u nebo cene nafte

London/Tokio -- Akcije na svetskim berzama su dostigle najviši nivo u više od mesec dana, jer je dogovor između Saudijske Arabije i Rusije podigao cene nafte.

Slabi podaci o zapošljavanju u SAD su potisli očekivanja da će američka Uprava federalnih rezervi (Fed) podići kamatne stope.

Akcije na evropskim berzama su skočile na osmomesečni maksimum, pošto su se akcije naftnih i rudarskih kompanija "obradovale" oporavak cena nafte, izvestila je agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Saudijska Arabija i Rusija, dva vodeća svetska proizvođača nafte, objavile su danas na samitu globalnih lidera u Kini da će zajedničkim snagama početi da rade na stabilizaciji tržišta nafte, kao i na ograničavanju proizvodnje.

"Zamrzavanje proizvodnje je jedna od prioritetnih mogućnosti. Ali to ne mora da se dogodi danas", izjavio je saudijski ministar energetike Halid al-Falih.

Kako prenosi američka televizijska stanica Si-En-Bi-Si, panevropski indeks STOXX 600 je porastao za 0,12 odsto, dok su francuski KAK i nemački DAX uglavnom stagnirali.

Dolar je oslabio za 0,6 odsto, na 103,35 jena, dok je evro ojačao na 1,1115 dolara.

Američke berze su danas zatvorene zbog državnog praznika Dana rada.

U Aziji, indeks azijsko-pacifičkih akcija MSCI je porastao za 1,6 odsto, dok je japanski Nikei ojačao za 0,7 odsto, skočivši na najveći nivo od 31. maja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svjetske akcije na najvišem nivou u više od mjesec dana

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2016

LONDON/TOKIO - Akcije na svjetskim berzama su danas dostigle najviši nivo u više od mjesec dana, jer je dogovor između Saudijske Arabije i Rusije podigao cijene nafte, a slabi podaci o zapošljavanju u SAD su potisli očekivanja da će američka Uprava federalnih rezervi (Fed) podići kamatne stope...Akcije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.