Pukla auto-pijaca Bubanj Potok: EVO ŠTA JE RAZLOG! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pukla" auto-pijaca Bubanj Potok: EVO ŠTA JE RAZLOG! (VIDEO)

Nekada najveća na Balkanu, auto-pijaca Bubanj Potok sada je gotovo prazna.

Prodavci kažu da kupaca više nema a da i oni koji dođu traže automobile koji ne koštaju više od hiljadu i po evra. Prodaju kažu ubija i internet ali i veliki broj auto-placeva koji su otvoreni i koji polovnjake nude i na kredit.

Prema zvaničnim podacima u Srbiju je za poslednjih šest godina uvezeno 800 hiljada polovnih vozila. Broj registrovanih automobila sada premašuje dva miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a i broj vozačkih dozvola se udvostručio u poslednje dve godine.

Vozni park građana Srbije u međuvremenu je ostario pa su umesto 14 vozila u proseku stara i do 18 godina. Najbolji pokazatelj prodaje je auto-pijaca, ali tamo prodaje nema.

U udruženju uvoznika kažu da je nekontolisan uvoz polovnih vozila smanjio prodaju novih ali i bitno uticao na zdravlje građana jer svi oni po deset i više puta zagađuju životnu okolinu.

- Mislim da je tužan podatak da su to preko sve vozila 'evro 3' i 'evro 4' standarda koja su odavno zabranjena u Evropi - ističe predsednik Udruženja uvoznika automobila i delova Miloš Petrović.

Za dve godine na snagu stupa merenje izduvnih gasova na tehničkim pregledima. Mnogi sa polovnim vozilima moraće da zamene katalizatore i partikulrane filtera što će biti neisplativo, pa će takva vozila završiti na otpadu. Zato stučnjaci preporučuju kupovinu mlađih vozila sa motorima "evro 5" i "evro 6" koja će moći duže da se koriste.

Roditelji tek posle 50 kilometara primetili da nema bebe koja im je ISPALA IZ AUTOMOBILA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.