Izvor: EMportal, 25.Jul.2009, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Priština će biti primorana da pregovara o statusu"

Diplomatske mogućnosti su u velikoj meri iscrpljene kada je reč o trenutnom stavu Holandije prema uslovima za nastavak procesa evropske integracije Srbije. Ipak, verujem da postoji mogućnost da do kraja godine dođe do deblokade Prelaznog sporazuma i podnošenja kandidature za članstvo u Uniji. Nadam se da će uskoro biti uspostavljen državni konsenzus u Srbiji oko EU, baš kao što je to učinjeno i kada je reč o Kosovu.

Nastavak na EMportal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: NATO uopšte nije tema

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2009

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je moguće da do 2010. bude odblokiran Prelazni sporazum sa EU i da Srbija podnese kandidaturu za članstvo. On je rekao da se nada da će u Srbiji uskoro biti uspostavljen konsenzus o EU, kao što je to, kako je ocenio, učinjeno o Kosovu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EMportal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EMportal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.