Poštar više ne donosi penziju

Izvor: B92, 25.Dec.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštar više ne donosi penziju

Beograd -- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. januara isplaćivaće penzije isključivo putem tekućih računa.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. januara isplaćivaće penzije isključivo putem tekućih računa.

Ova odluka se ne odnosi na penzionere, koji su se već opredelili da primaju penziju na kućnu adresu ili preko šaltera isporučne pošte, već isljučivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na penzionere koji će posle 1. januara primiti prvu penziju.

Zbog toga, je kako se navodi u saopštenju, potrebno da penzioneri koji od 1. januara počinju da primaju penziju, filijali Fonda koja sprovodi postupak ostvarivanja prava dostave potvrdu banke u kojoj je otvoren tekući račun ili punomoćje kojim se ovlašćuje lice za prijem penzije, kako bi im penzija bila uplaćena na tekući račun.

U slučaju da podnosilac zahteva, odnosno budući penzioner, ne dostavi potvrdu banke o tekućem računu, Fond neće isplatiti penziju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.