Izvor: Radio 021, 25.Dec.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novim korisnicima penzije isključivo na tekući račun

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da će, u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, od 1. januara 2019. godine novim korisnicima isplaćivati penzije i nakande isključivo na tekući račun.

To se ne odnosi na postojeće penzionere, koji su se opredelili da primaju penziju na kućnu adresu, ili preko šaltera pošte.

Novi penzioneri treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da filijali Fonda koja sprovodi postupak ostvarivanja prava dostave potvrdu banke u kojoj je otvoren tekući račun, ili punomoćje kojim se ovlašćuje lice za prijem penzije, kako bi penzija mogla da im bude uplaćena.

U slučaju da podnosilac zahteva ne dostavi potvrdu banke o tekućem računu, Fond neće isplaćivati penziju, navodi se u saopštenju.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novim penzionerima novac samo na tekući račun

Izvor: Kamatica.com, 26.Dec.2018, 15:31

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava osiguranike, buduće penzionere, da će, u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, počev od 1. januara 2019. godine, novim korisnicima isplaćivati penzije i naknade isključivo na tekući račun..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.