Posle sezonskih pritisaka kurs dinara stabilizovan

Izvor: S media, 28.Apr.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle sezonskih pritisaka kurs dinara stabilizovan

Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković je danas izjavio da centralna banka ima dovoljno deviznih rezervi da spreči preterane dnevne oscilacije kursa dinara, ističući da će se nivo kursa uvek formirati na osnovu ponude i tražnje na medjubankarskom deviznom tržištu.

Marković je u izjavi novinarima ukazao da je, posle sezonskih pritisaka na slabljenje dinara prema evru početkom godine, kurs od marta stabilizovan i da trenutno postoje blagi pritisci na jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << domaće valute.

On je podsetio da posao centralne banke nije da utiče na smer kursa, već da spreči preterane dnevne oscilacije bez obzira da li one idu u pravcu slabljenja ili jačanja dinara prema evru.

Marković je istakao da kurs reflektuje stanje u srpskoj ekonomiji i da će, "što su strukturne reforme bolje i uspešnije, to biti manje potrebe za prilagodjavanjem putem kursa".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reč viceguvernera NBS

Izvor: RTV Pink, 28.Apr.2010

Marković: Posle sezonskih pritisaka kurs dinara stabilizovan . . . Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković je danas izjavio da centralna banka ima dovoljno deviznih rezervi da spreči preterane dnevne oscilacije kursa dinara, ističući da će se nivo kursa uvek formirati na osnovu ponude...

Nastavak na RTV Pink...

Viceguverner Marković: Smanjeni pritisci na kurs

Izvor: EMportal, 28.Apr.2010

Bojan Marković, viceguverner Narodne banke Srbije, izjavio je danas za Emg.rs da su u poslednjih mesec-dva smanjeni depresijacijski pritisci na kurs dinara i da se umesto toga u poslednje vreme javljaju čak pritisci da domaća valuta ojača.

Nastavak na EMportal...

Marković: Kurs dinara stabilizovan

Izvor: B92, 28.Apr.2010

Beograd -- Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković kaže da centralna banka ima dovoljno deviznih rezervi da spreči preterane dnevne oscilacije kursa dinara...On ističe da će se nivo kursa uvek formirati na osnovu ponude i tražnje na međubankarskom deviznom tržištu...Marković je kazao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.