Poreska uprava: Opomene Simpu i Galenici pred blokadu

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava: Opomene Simpu i Galenici pred blokadu

BEOGRAD - Poreska uprava uputila je opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika, saopštilo je danas Ministarstvo finansija i privrede.Ministarstvo je dalo rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za pretvaranje poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmire na drugi način, u skladu sa zakonom.Ukoliko kompanija Simpo i ovaj put ne izvrši svoju zakonsku obavezu, Poreska uprava će već u petak, 23. avgusta, blokirati njihov račun i prinudno naplatiti poreski dug.Menadžment Galenike danas je obavestio ministarstvo da je ta državna kompanija spremna da izmiri svoj poreski dug u iznosu 213,3 miliona dinara i da će odmah početi sa sukcesivnim uplatama poreskog duga do njegovog konačnog izmirenja. Međutim, ukoliko Galenika ne izvrši tu obavezu, Poreska uprava će, u skladu sa zakonom, blokirati i njihov račun.Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava na taj način nastavljaju da striktno sprovode nultu toleranciju na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Mlađan Dinkić, navedeno je u saopštenju. SIMPO: NISMO PRIMILI OPOMENU OD PORESKE UPRAVE Kompanija Simpo ad saopštila je večeras da od Poreske uprave nije primila nikakvu opomenu zbog poreskog duga i istakla da intenzivno radi na pripremi predloga za celovito regulisanje duga kompanije. "Povodom današnjeg saopštenja Ministarstva finansija, proverom dokumentacije u kompaniji, konstatovali smo da Simpo ad danas nije primio nikakvu opomenu od strane Poreske uprave Srbije", rečeno je u saopštenju Simpa u kome se navodi da su za tu opomenu saznali iz sredstava informisanja. U saopštenju Simpa se navodi da se u kompaniji intenzivno radi na pripremi predloga za celovito regulisanje duga kompanije i dodaje da "pored 30 miliona evra koje je Simpo preneo državi u vidu besplatnih akcija, urednog plaćanja PDV-a i akciza, Simpo priprema predlog za celovito regulisanje poreskog duga". "Kao neopravdanu ističemo prozivku u pogledu visine poreskog duga, jer je značajan deo istog regulisan Zakonom o privatizaciji i stavljen u takozvani otpust, te ne postoji zakonska obaveza njegovog plaćanja pre okončanja procesa privatizacije" kažu u Simpu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Simpu demantuju da su dobili opomenu

Izvor: Akter, 20.Avg.2013

Kompanija "Simpo" nije primila opomenu Poreske uprave Srbije o blokadi računa zbog poreskog duga i priprema predlog regulisanja ukupnih dugovanja, saopštila je danas ta kompanija

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.