Poreska uprava: Opomene Simpu i Galenici pred blokadu

Izvor: Studio B, 20.Avg.2013, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava: Opomene Simpu i Galenici pred blokadu

Poreska uprava uputila je opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika, saopštilo je danas Ministarstvo finansija i privrede.

Ministarstvo je dalo rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za pretvaranje poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmire na drugi način, u skladu sa zakonom.

Ukoliko kompanija Simpo i ovaj put ne izvrši svoju zakonsku obavezu, Poreska uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će već u petak, 23. avgusta, blokirati njihov račun i prinudno naplatiti poreski dug.

Menadžment Galenike danas je obavestio ministarstvo da je ta državna kompanija spremna da izmiri svoj poreski dug u iznosu 213,3 miliona dinara i da će odmah početi sa sukcesivnim uplatama poreskog duga do njegovog konačnog izmirenja. Međutim, ukoliko Galenika ne izvrši tu obavezu, Poreska uprava će, u skladu sa zakonom, blokirati i njihov račun.

Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava na taj način nastavljaju da striktno sprovode nultu toleranciju na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Mlađan Dinkić, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Simpo i Galenika pred blokadom računa

Izvor: Danas, 20.Avg.2013

Poreska uprava uputila opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika, saopštilo je juče Ministarstvo za finansije i privredu uz napomenu da je Simpo dobio rok „da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta 2013. godine, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za konverziju poreskog duga u kapital...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.