Pokretanje proizvodnje u Petrohemiji

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokretanje proizvodnje u "Petrohemiji"

U pančevačkoj "Petrohemiji" danas će biti pokrenuta proizvodnje, posle tri meseca pauze, a potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić i generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko prisustvovaće tom dogadjaju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Zahvaljujući dogovoru koje je Ministarstvo postiglo sa kompanijama "Petrohemija", NIS, "Lukojl" i ostalim poveriocima, uspešno je rešeno pitanje dugova tog preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a dugoročno je obezbedjeno snabdevanje "Petrohemije" strateškom sirovinom od NIS-a i "Lukojla", navedeno je u saopštenju.

Država je obezbedila više od milijardu dinara podrške "Petrohemiji", od čega 760 miliona dinara za pokretanje proizvodnje i 300 evra po godini staža za socijalni program.

Rešen je i problem viška zaposlenih i nerealno visokih zarada u tom preduzeću, a novom sistematizacijom radnih mesta i socijalnim programom, broj radnika je smanjen za 540, a fond plata sa 330 miliona na 150 miliona dinara, kaže se u saopštenju.

Pokretanju proizvodnje u "Petrohemiji" prisustvovaće ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, državni sekretar za privredu i privatizaciju Nebojša Ćirić, direktor "Lukojla" Aleksandar Panfilov, direktor NIS-Petrola Arkadije Jegezerjan, predsednik Upravnog odbora "Petrohemije" Branislav Zec i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.