Ove i naredne godine manji rast BDP-a

Izvor: NaDlanu.com, 14.Nov.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove i naredne godine manji rast BDP-a

BEOGRAD, 14. novembra 2011. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić rekao je u ponedeljak da će inflacija u Srbiji nastaviti da pada, ali će rast bruto-domaćeg proizvoda ove i naredne godine biti manji nego što je banka prethodno prognozirala.

BEOGRAD, 14. novembra 2011. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić rekao je u ponedeljak da će inflacija u Srbiji nastaviti da pada, ali će rast bruto-domaćeg proizvoda ove i naredne godine biti manji nego >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << što je banka prethodno prognozirala."Na pad inflacija čiji je medjugodišnji rast u oktobru iznosio 8,7 odsto, uticaće cene hrane i usporavanje rasta cena koje su pod kontrolom države", ocenio je Šoškić na konferenciji za novinare.On je istakao da je NBS projektovani ovogodišnji rast BDP smanjila sa 2,5 na oko dva odsto, na osnovu rasta investicija i, u manjoj meri, izvoza."Imajući u vidu zbivanja u zemljama koje su značajniji trgovinski partneri Srbije - poput Italije, Nemačke, Rumunije, centralna banka je revidirala naniže i stopu rasta BDP u 2012. godini, na oko 1,5 odsto", rekao je Šoškić i dodao da će na ekonomski rast dogodine najviše uticati izvoz.Prema podacima NBS, septembra se nastavilo smanjivanje kreditne aktivnosti banaka, a medju novoodobrenim kreditima je poraslo učešće pozajmica u dinarima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šoškić: Pad inflacije će se nastaviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2011

BEOGRAD -..Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da će se smanjivanje inflacije u Srbiji nastaviti i u narednom periodu, i to ne samo u narednih mesec-dva već i početkom naredne godine...Šoškić je na konferencija za novinare podsetio da je inflacija bila na najvišem nivou...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Inflacija nastavlja da pada

Izvor: Beta Video, 14.Nov.2011

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić: Inflacija nastavlja da pada (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.