Otkriveno najopasnije cyber oružje!

Izvor: S media, 29.Maj.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno najopasnije cyber oružje!

Sigurnosni stručnjaci iz kompanije Kaspersky Labs objavili su uznemirujuće podatke. Putem cyber napada se skupljaju poverljivi podaci iz više zemalja, a aktivan je najranije od avgusta 2010. godine!

Sony nikad gori

HP na ivici kraha

Opasan virus preti sa Fejsbuka!

Prema podacima koji su otkrili stručnjaci iz Kasperskog, ovde nije reč o delu hakera ili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << cyber kriminalaca koji žele da se dokopaju pet minuta slave ili novca, već je reč o napadu iza kog najverovatnije stoji neka država.



Naime, Flame je dizajniran tako da, kada se infiltrira u računarski sistem, počne sa špijunažom, praćenjem internet saobraćaja, snimanjem screenshotova sa računara pa čak može da snima audio zapise koje zatim šalje osobama koje njime upravljaju!


Dosadašne mete napada, a to su Iran, Izrael, Sudan, Sirija, Libanon, Saudijska Arabija i Egipat, piše dnevnik.hr. Do sada je napadnuto više od 600 različitih meta u ovim zemljama, uključujući računare privatnih osoba, kompanija, fakulteta.

Jedan od nedavnih problema zabeležen je u Iranu u kojem je Flame povezan sa 'masovnim brisanjem podataka'.

Ono što je naročito zabrinjavajuće, upozorava sigurnosni stručnjak iz Kaserski Labsa Alexander Gostev jeste da, osim što niko ne zna ko stoji iza ovog malwarea, Flame je trenutno u aktivnoj fazi.

foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.