Osnovan vojvodjanski klaster organske proizvodnje

Izvor: Beta, 04.Sep.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan vojvodjanski klaster organske proizvodnje

NOVI SAD, 4. septembra 2014. (Beta) - Osnivačka skupština Vojvodjanskog klastera organske proizvodnje, prvog u Srbiji, održana je u četvrtak u Pokrajinskoj vladi.

Klaster čiji je cilj povećanje proizvodnje organske hrane, uz ekonomski i održiv razvoj te delatnosti, terbalo bi da postane "nov vojvodjanski brend" i bude nova perspekiva agrara u Vojvodini, rečeno je na osnivačkoj skupštini.

Novoosnovani Vojvodjanski klaster organske proizvodnje je dobrovoljno, nevladino, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << neprofitno udruženje, koje za sada ima 31 člana.

Zaštita životne sredine spada u prioritete EU, a na kojem smo mi nivou, najbolje govori izveštaj Evropske komisije koji upravo ovu oblast ističe kao problematičnu u Srbiji", rekao je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.