Novi model Fijata u Kragujevcu tek 2021. godine

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi model Fijata u Kragujevcu tek 2021. godine

Kragujevac -- Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu vratili su se danas na posao posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora.

U sindikatu "Nezavisnost" u toj fabrici kažu da će do kraja godine imati još oko 25 radnih dana, za koje će im biti isplaćena puna dnevnica, dok će za ostale dane biti plaćeni 65 odsto od prosečne zarade koju primaju.

Predsednik sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Nezavisnost" kragujevačkog Fijata Zoran Stanić rekao je za Tanjug da će do Nove godine radnici raditi u dve smene na proizvodnji "fijata 500 L", a da zvaničnih najava o početku proizvodnje novog modela "fijat 500 đardinijera" za sada nema.

On dodaje da proizvodnja svake godine opada, da, bez obzira na to, nije bilo otpuštanja, ali da radnici sami odlaze zbog smanjenih dnevnica.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.