Normalizovan železnički saobraćaj

Izvor: B92, Beta, 19.Dec.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizovan železnički saobraćaj

Beograd -- Redovan železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Niš ponovo je uspostavljen, nakon što su radnici "Prvog maja" iz Lapova obustavili blokadu pruge.

Redovan železnički saobraćaj na toj pruzi je uspostavljen tokom noći, a očekuje se da će kompletan putnički saobraćaj biti normalizovan za vikend, saopštile su "Železnice Srbije". Od ponedeljka 21. decembra ponovo će redovno saobraćati svi vozovi koji su zbog blokade pruge bili otkazani.

"Železnice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije” su navele da očekuju i da će narednih dana, prema prioritetima, putovanje nastaviti i veliki broj teretnih kompozicija koje su čekale zbog blokade pruge.

Dnevni gubitak srpskih železnica zbog blokade pruge Beograd–Niš iznosio je oko deset miliona dinara.

Uz to "Železnice” zu izgubile i oko pet miliona dinara zbog obustave tranzitnog saobraćaja kroz Srbiju. Ukupni gubici zbog blokade pruge, kako je navedeno u toj kompaniji, procenjuju se na oko 150 miliona dinara.

Radnici Građevinsko-industrijskog kombinata "Prvi maj" iz Lapova su sinoć oko 20.30 odblokirali međunarodnu prugu na Koridoru 10 u stanici Lapovo Varoš, pošto im je poslodavac isplatio zarade koje im je dugovao.

Radnici "Prvog maja" držali su u blokadi prugu od ponedeljka, 7. decembra, zbog toga što im većinski vlasnik "Autovojvodina" nije isplatio 11 zarada i doprinose.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.